Kjent for å takke

En gang jeg var i Tyskland sammen med norske og tyske kolleger i forbindelse med SMM (skipsmesse i Hamburg), var vi ute og hadde en bedre middag sammen. Det ble servert god mat og drikke, og praten gikk (på engelsk) om både business og andre hyggelige ting. Da måltidet var over og vi reiste vi oss, sa jeg «Thankyou» med passe lav stemme. Regningen ville ende hos firmaet vårt, så takken var ikke rettet til noen spesiell. En av de tyske kollegene mine som i sin tid hadde seilt som kaptein, var nær nok til å høre hva jeg sa og kommenterte med at: Ja, dere nordmenn er flinke til å takke.

Jeg kom på denne episoden da jeg hørte en andakt i går. Jo, vi haugianske nordmenn har nok tradisjon for å si takk. Men jeg har nå opplevd at mitt bidrag har blitt tatt imot uten hverken takk eller kommentar forøvrig. I slike tilfeller kan jeg ikke annet enn oppfatte at det jeg bidrar med tas som en selvfølge.

Takk og takknemlighet er da ikke på vei ut? Jeg velger å øve meg i overbærenhet.

Om PyS

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Arbeid, Kommentarer, Livsvisdom, Sitater og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..