Drømmen og målet

Det er en fare for at det jeg skriver her bare er ord, men:

Her en kveld jeg hadde lagt meg, fikk jeg ikke sove enda det var gått en time. Jeg stod opp, fant papir og blyant og skrev at:

Natten er for drømmere. Det er imidlertid to typer drømmer. Den ene er for den som sover, den andre er for den som er våken.

Når du sover, er du prisgitt det som kommer i denne halvt bevisstløse tilstanden. Du kan føres ut på de største eventyr og møte de mest fantastiske skapninger, komme ut for situasjoner som du i din villeste fantasi ikke ville kunne finne på i våken tilstand. Men du fant altså på det – i drømme. Men når du våkner, er det som regel ingen ting verdt, kanskje til og med glemt, om du da ikke har papir og blyant på nattbordet og fanger drømmen idet du våkner.

Men dersom du er en sann drømmer kan du tillate deg å drømme i våken tilstand. Du kan drømme om de største eventyr der du er hovedpersonen. Du kan drømme at du skal møte de mest fantastiske skapninger, mennesker som har loddet de store dyp, det være på havet eller i sitt indre. Dersom du har ønsker om å gjøre ting, kanskje til og med en spesiell ting, da har du en drøm. Og vil du gjøre drømmen til virkelighet, skal du bestemme deg for å skape ditt eget mål, og skritt for skritt gå i den retningen. Hold fast på drømmen, prøv å gjøre den så levende som mulig og målet så tiltrekkende at du hver dag dras den veien.

Jeg har latt meg fortelle at enkelte tillater seg å drømme på denne måten. De har fått vite at det er lov å drømme, sette seg mål.

Alle skal drømme når de sover, og jeg har etter hvert forstått at alle kan drømme også når de er våkne. Men dette siste må en altså få vite.

Bare så du vet det.

Om PyS

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Avslapping, Livet, Livsvisdom og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..